maanantai 14. maaliskuuta 2016

Kirpputori-tournee!


Päätin jo jokin aika sitten laittaa yhteen kokoon omat lemppari-kirpputori-vinkit Hämeeseen, eli tänne Parolan nurkille ja Hämeenlinnan alueelle sekä sopivien etäisyyksien päähän. Minähän rakastan kirpputoreja, huutokauppoja ja romulaareja jos jonkinmoisia.

Nyt viimein tässä ne vinkit ovat, eli vaikka sitä voi pian käydä niin että en itse löydä omilla tourneillani enää yhtikäs mitään, iso niiiisk, niin siitä huolimatta tekee mieli antaa kehuja näiden puotien pitäjille. Sekä vinkkejä kaikille, jotta löytäisitte nämä aarrepaikat kun kirpputori-hammasta erityisen paljon kolottaa.

Kun löydän lisää lempi-kirpputoreja tällä alueella, lisään ne tähän samaan listaan, joten löydät kirpputori-vinkit helposti jatkossa tuosta sivubannerista klikkaamalla. Kirpputorien otsikoista pääsee kotisivuille jos sellaiset löysin mutta osoitteet vievät kyllä perille.

Kaikkiin paikkoihin ei pääse viikonlopulla ja osiin vain viikonlopulla joten koitan tästä vinkata myös.

Extra-vinkit kirpputori-tourneelle ovat: 

Ota samanhenkiset ihmiset matkaan, jätä tilaa autoon, käsipyyhkeitä hansikaslokeroon, ehdottomasti mittanauha mukaan ja juotavaa sekä tarpeeksi syömätaukoja.

Valmiita? Sit mentiin!


1. Suomen kasarmin aarteet

Osoite: Suomen Kasarmi rakennus 11, Selkäsuonkatu, Hämeenlinna
Avoinna ma ja to-su, ti-ke suljettu, katso tarkemmat ajat täältä.

Tuttu Hämeentien Kirppis aseman kupeesta vaihtoi osoitetta ja näin myös nimeä, Suomen Kasarmin aarteet on mielestäni maailman paras kirpputori. Tämä on se minne me menemme kun ei jaksa kuin yhdessä paikassa käydä tai jos muuten vain haluaa katsella parasta.

Aivan upea rakennus keskellä vanhaa kasarmialuetta tarjoaa nyt niin loistavat puitteet vanhalle tavaralle että parempaa ei voisi toivoa. Kulku keskelle kasarmialuetta käy Selkäsuonkadulta, kyltit auttavat peremmälle.

Hintataso on yhä yhtä loistava, edellisen sijainnin tyyliin on monta huonetta missä koluta ja ihanat kirpputorin pitäjät, olen käynyt tällä kirpputorilla jo vuosikausia edellisessä osoitteessakin. Itse pidän nopeasti vaihtuvasta tavarasta jolla on oikeasti ikää, tämä on se paikka jonne tulla. En voisi kehua tätä paikkaa liikaa.

Nyt on tarjolla perinteisten kirpputoripöytien lisäksi antiikkia ja juuri sitä parasta vanhaa tavaraa ja rompetta mitä aina etsinkin.









2. Vintage Vintti / Old's Cool

Osoite: Sibeliuksenkatu 11, 2. kerros (ovi merkattu hyvin kadun tasossa) Hämeenlinna
Avoinna to-pe klo 11-18, la 10-18 ja su 13-18

Runsas, inspiroiva, täyteläinen ja ihana Vintage Vintti on hyvällä tapaa täynnä löytöjä ja herkkuja jonne kannattaa ehdottomasti mennä! Ihanat ja iloiset paikan pitäjät, aina löytyy jotain, tätä paikkaa ei parane ohittaa tai missasit jotain mahtavaa!

Kuva tulee pian mutta mene tänne jo ennen sitä ❤

 4. Reserviläismyymälä

Osoite: Kustaa III:n kadun ja Tampereentien risteyksessä (Hämeen Linnan kupeessa) Hämeenlinna. Avoinna vain arkisin 10-16.

Täältä olen löytänyt aarteita myös jo vuosia, kaikkea pellavasäkeistä ja pyyhkeistä lähtien, täällä täytyy käydä moikkaamassa mukavia ihmisiä ja katsomassa uusimmat aarteet. Ja ne aarteet eivät kauan hyllyssä pysy joten niihin kannattaa myös tarttua. Käteistä kannattaa varata mukaan.

Kannattaa käydä, älyttömän komea linna vieressä ja sielläkin kannattaa käydä!




5. SA-kauppa

Osoite: Harvialantie 2 B, Hämeenlinna
Ai miten niin minä pidän vanhasta armeijatavarasta? Juu, myönnetään ja paljon pidänkin. 
Täältä nyt voi löytää melkein mitä vaan, materiaalia tai valmiiksi herkullista ainesta. Varatkaa varmasti aina käsipyyhkeitä mukaan autoon koska kunnon armeijatavara saa sormet mustiksi ja penkoa pitää, eikös niin?




6. Hämeenlinnan Rakennuskierrätys

Osoite: Suosaarentie 4, Hämeenlinna. Avoinna vain arkisin 8-17.

Tämä on todellinen penkomispaikka, koskaan ei tiedä mitä voi löytää, tarjolla on vaikka mitä, piha-alueella, katoksissa ja hallissa. 


Varaa lämmintä päälle jos käyt talvella koska tämä on ulkoilmakokemus. Varaa hanskatkin jos romuilu ei ole niin tuttua. Rakennuskierrätys on yksi ehdottomasti lempipaikkojani, hintoja ei ole useinkaan merkattu valmiiksi joten juttele myyjille kun jostakin kiinnostut. Kun meillä on käyttökelpoista ehjää tavaraa, tänne me se myös lahjoitetaan. 

Huom!

Kaikki jotka miettivät että viedäkö jokin itselle turha kapistus mutta ehjä tai kunnostettavissa oleva kaatopaikalle vai minne, olkoot sitten lavuaareista lähtien muuhun rakennustarpeeseen tai huonekaluun asti, ajatte ehdottomasti tämän paikan kautta sitä tarjoamassa ja voitte näin säästää kaatopaikkamaksut. Ja tavara voi löytää uuden käyttötarkoituksen ja luontoa säästyy.

He voivat jopa noutaa pientä maksua vastaan, kierrätys kannattaa.


8. Kirppis Herman

Osoite: Vanajantie 9, Hämeenlinna

Tämä kirpputori on muuttanut juuri toukokuussa ja vielä ei ole tuttua onko millainen meininki nykyään. Uusi iso tila, käykäähän testaamassa. Tämä kirpputori oli ennen toisella puolella kaupunkia vuosikausia, silloin tarttui mukaan sitä sun tätä, hyvä ystävä kehuu että löytää täältä kivaa vaatetta vaikka kuinka paljon.

Huom, kuva vanhasta osoitteesta!


10. Maalaiskirppis ja kahvitupa

Osoite: Haapsamontie 137, Iittala. Avoinna vain kesäisin viikonlopuilla, mutta myös sopimuksesta.

Täältä kirpputorilta löysin esimerkiksi lähes kaikki ruokailuvälineet häihimme sekä monta sopivaa kilistelylasia, mukava kiireetön paikka täysin maaseudulla ja kauniilla maisemilla. Ja on monta muutakin esinettä tullut ostettua, pienempiä huonekaluja myöten.

Tällaiset paikat ovat ihan jo periaatteesta omia suosikkeja, voi kun latokirppiksiä olisi melkein joka nurkalla.

Latokirppiksiä Hämeen alueelta saa mieluusti meikäläiselle suositella, käyn ehdottomasti testaamassa!




Lisään varmasti listaan uusia suosittelun arvoisia paikkoja pikkuhiljaa, toivottavasti tämä sai aikaan sellaisen mukavan kirpputori-innostuksen, nähdään ja törmäillään!

Sorry, only in finnish this time, these are the fleamarkets or other such vintage stores that I recommend visiting when you're round and about Hämeenlinna or nearby.

13 kommenttia:

  1. Arvaappa vaan nousiko kirppiskuume nyt huippuunsa näitä kuvia katsellessa? Koska mennään taas? Miss u! <3

    VastaaPoista
  2. Oi, tässä olikin monta uutta paikkaa koluttavaksi! Hämiksen visiiteillä vaan harvoin ehtii Hämeentien kirppistä ja Kantolaa pidemmälle kun jo loppuu aika kesken ;) Hauho/Tuulos-akselilta löytyy myös muutama käymisen arvoinen paikka, mm. Metsäpellon puoti, Osulan puoti, kauppakeskus Tuulosen parkkihalli (auki satunnaisesti) ja kesäaikaan monen monta ihanaa, salaista piha/latokirppistä, niistä tekee aina parhaat löydöt!

    VastaaPoista
  3. Onpas monta mukavaa kirpparia missä olisi kiva joskus käydä!

    VastaaPoista
  4. Kiitos vinkistä. Kolme esimmäistä paikkaa tiesinkin. Tuo kahvila kuulostaa hyvältä. Mukavaa kevään odotusta sinne Parolaan. t Riitta Akaasta

    VastaaPoista
  5. Kiitos mainioista vnkeistä! Pitäisi lähteä sinkkitarjotinmetsästykseen, koska sellaiset haluan meille aamiais-iltapalakäyttöön. Aurinkoista kevättä! Tuija, joka blogi-inspiraationsa sai blogistasi 👍🏻

    VastaaPoista
  6. Kiitos vinkeistä :) Täytyykin tulla katsomaan listaa uudestaan, kun on seuraavan kerran Hämeenlinnaan asiaan. Harmi, että yleensä kyllä lauantaisin ollut reissut ja koulutuspuolta, joten on kiinni siellä todennäköisesti kirppisten aukioloajat. Viime kesän ohikulkureissulla käytiin tuolla Suurkirpputorilla. Silloin ei mukaan lähtenyt kuin yksi kangaskassi. Ehkäpä seuraavan kerran käydään jossain toisessa (mies ei ole "ihan" yhtä(än) innostunut kirpparien koluamisesta, joten kompromissina saan yleensä yhden kirppiksen valita, kun johonkin kaupunkiin mennään yhdessä).

    VastaaPoista
  7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  8. Mahtavaa, kiitos vinkeistä. Täytyisi lähteä kiertämään kirppiksiä sinne Hämeeseen ja tämä lista täytyy ottaa kyllä ehdottomasti mukaan :)

    VastaaPoista
  9. Kiitos, Hämeenlinnaan on siis lähdettävä, mars.

    VastaaPoista
  10. Hei ja iso kiitos. Olen joutunut rajoittamaan kirppistelyä muuton vuoksi, mutta on se vaan niin kivaa. Kuume nousi! - Ritu

    VastaaPoista
  11. Kivoja vinkkejä. Omasta blogistani löytyy lempäälän kirpparit listattuna, jos joskus eksyt näille nurkille.

    VastaaPoista
  12. Olipas Hämeenlinnassa paljon houkuttavan/koukuttavan näköisiä kirppareita, wau! Täytynee lähteä maakuntamatkalle!

    VastaaPoista
  13. Minä rakastan kirpputoreja! Olenkin etsimässä uutta kirppistä. Kyllähän ne tavarat vaihtuu kaikissa, mutta on mukava myös nähdä uusia paikkoja. Minulla itsellänikin olisi paljon tavaraa jota tulisi heittää pois tai laittaa myyntiin. https://www.wanhanestori.fi/

    VastaaPoista