lauantai 21. syyskuuta 2013

Syksyn juhlat ja Limoncello

 Järjestettiin sellaiset unelmien syksyn aloitus juhlat pihalla tuossa kaksi viikkoa takaperin ja eivät olisi voineet olla mukavammat. Niin upea kesä on ollut että moista vuotta pitää vähän hehkuttaa ja vielä ehtii aivan hyvin moiset juhlat järjestää itse kukin, turhaan miettii säätä kun vain pukee päälle sopivasti ja mitä enemmän poppoota, sitä mukavampaa.



 Juhlien yksi juju oli itsetehty Limoncello jota oltiin suunniteltu tekevämme jo pidemmän aikaa ja nyt oli se täydellinen hetki. 

Mieheke tapasi kerran kaverien kanssa Tallinnan reissulla vanhassa kaupungissa tajuttoman viehättävässä italialaisessa viinibaarissa (jonne minuakin sitten vietiin toisella kertaa, iihana paikka, pala Italiaa näin lähellä) Osteria Il Gallo Nerossa paikan omistajan, ihan ehta italialaisen, joka antoi oman Limoncello-reseptinsä, se jolla he kotonaan sitruunalikööriä tekevät. Siis miten kilttiä, aivan tajutonta. Mutta siis, se tämä samainen Limoncello-resepti pistettiin sitten testiin ja voi jestas, siitä tuli hyvää. 

Näin sivujuonena, limoncellon teon jälkeen sitruunakavalkadi päätyi vielä lopuksi sitruunalimonadiksi sillä niitä oli aika liuta.


Väri oli enemmän kuin pirteä kaunis keltainen ja oli jokaisen mieleen juhlissa. Korvasi jälkiruoan mennen tullen!


 Mutta kyllä se juhlien ehdoton ykkösjuttu oli ne valot. Sadoittain karnevaalivaloja roikkumassa puissa ja vaikka missä on ollut minulla haaveena jo kauan. Olemme etsiskelleet moisia hyvännäköisiä ja aidosti toimivia valoja ja kaikkein tärkeimpänä kuitenkin, hinnaltaan sopivia, jo pitkään kunnes nämä tulivat tutuksi Vihreän talon kesäjuhlissa. Sähkötalosta siis löytyivät nämä karnevaalivalot ja ovat niin huoletonta sorttia, että sain asentaa valoja pitkin viikkoa ja olla murehtimatta säätä kun ne sopivat myös ulkokäyttöön.



Valot saivat koko pihan hehkumaan että ilta jatkui pilkkopimeässä mutta silti valoisissa tunnelmissa pitkälle yöhön ja tunnelma oli katossaan.


Tässä vähän backstage tunnelmia, juhlia edeltäneeltä illalta kun valoja asenneltiin ja testattiin. Jätti nelimetrisellä pöydällä on nyt mitä sattuu sortimenttia mittanauhasta vasaraan mutta on ainakin autenttinen tekevä tunnelma. Mutta ne valot tekevät kyllä niin pihan, pimeä häipyi taustalle ja puiden keskelle muodostui aivan kuin oma huone.

(Blogiyhteistyö: valosarjat blogin kautta saatu)

Ohje siis maittavaan Limoncelloon ja kaikki ideat juhliin sekä vinkit löytyvät nyt tämän viikonlopun Iltalehden välissä Ilona-lehdestä. Kannattaa juhlia syksyäkin, viis säästä tai viileydestä, eikun lämmintä päälle ja valoa kehiin omasta takaa, vielä ehtii ennen talven tuloa.

We had a lovely start of autumn party in the garden two weeks ago and it was just as lovely as it looks. I had always dreamed of circus lights in the garden, hundreds of them, and now I found the perfect ones. We also made limoncello for the party and it turned out delicious. Hubby got the recepy from an authentic Italian who owns a lovely winebar Osteria Il Gallo Nero in Tallinn, Estonia. It was more than sweet of him to share the recepy with us. All the instructions for the limoncello and the rest of the pictures from the party are in the Ilona-magazine this weekend.

17 kommenttia:

  1. Montako valosarjaa sulla on tossa? Niitä Konstsmidejä, joissa on 10 lamppua? Ja miten fiksasit pistorasiakuviot? Onko sinulla joku ulkopistorasiajatkojohto?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa on niitä pidempiä valosarjoja 4 kappaletta joissa on lamppuja 20 kappaletta, juuri huomasinkin että verkkokaupassa ei ole sitä kokoa juuri nyt mutta kysäise sieltä jos ne pidemmät kiinnostaa, kun se hinta ei ole siitä pahemmin korkeampi. Sähköt tuotiin ulkokäyttön soveltuvilla kelajohdoilla, meillä kun oli keveät 20 metriä lähimpään pistorasiaan eli tarvittiin kaksi kelaa kun tuli viimeiseen valosarjaan jo vähän etäisyyttä. Kannattaa muistaa kelajohtojen kanssa vain että purkaa koko johdon kelalta pois vaikka olisivat kuinka pitkät. Niin, ja eihän nuo kelajohdot mitään ihan suoranaista kaatosadetta kestä että täytyy ne siinä vaiheessa suojata. Toivottavasti on apua!

      Poista
    2. Kiitos, on kyllä. En vaan missään kaupassa nähnyt niitä pidempiä sarjoja!

      Poista
    3. Tosiaan, tuolla Sähkötalon verkkokaupassa niitä on, mutta juuri nyt näköjään loppu kun on vain lyhyempää näkösällä, pistä heille viestiä niin jospa sitä pidempää myös löytyisi :)

      Poista
  2. Limoncello on ihanaa, teen sitä itsekin sillöin tällöin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on herkkua, ja paljon parempaa itse tehden :) Kiva kun on muutkin tykästyneet :)

      Poista
  3. Ihanat nuo lamput! Mulle on postissa tulossa samantapaiset ja nyt nuo kuvat nähtyäni, en jaksaisi odottaa enää yhtään!
    Limoncello ON hyvää! Mä oon tarjoillut sitä pannacottan kanssa (kiehauttanut limoncellosta, mustikoista ja sokerista kastikkeen) ja on aivan älyttömän hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mainiota, on ne vaan niin hienoja :) Kiitos limoncello idiksestä, kuulostaa superherkulta, tuota me kokeillaan!

      Poista
  4. Oi,näyttää aivan ihanalta! Varmasti oli mahtavat juhlat..ja nuo lamput ovat niin upeat,voi huokaus. Ja mies oli näköjään ostanut Iltalehden ja Ilonan,pääsen lukemaan sieltä lisää:)

    Kiitos muuten Tiirinkosken Tehdas-vinkistä eräässä postauksessa - piti mennä heti käymään ja oi mikä ihana paikka!

    Ja sitäkin piti aikasemmin kommentoida että Hämeentien kirppis on munkin aarreaitta,siellä tekee AINA mahtavia löytöjä! Pitää välillä oikein pitää taukoa siellä käymisessä,muuten menisi kaikki rahat sinne..:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne lamput yllätti ihanuudella, ekan kerran kun tökkäsin pistorasiaan niin ei voinut sanoa muuta ku vau :)

      Tiirinkoski oli vielä himpun hetken sitten ihan tuntematon itsellekin, todella aarrepaikka ja ihanan lähellä :) Ja onhan se Hämeentien kirppis vaan niin paras, mekin joudutaan joskus vähän himmailemaan sinne menoa ;)

      Poista
    2. Varmasti on olleet upeat juhlat! Hei tuosta Hämeentien kirppiksestä onkin pitänyt kysyä, että miten sinne löytää? Seikkailin kerran H:linnassa tunnin sitä etsien, mut en löytänyt. Navigaattori ei löytänyt sillä numerolla mitään ja sitten kävelin Hämeentietä ja yritin löytää mut ei. Talojen numerot loppuivat kesken... Sieltä rautatieaseman kadulta yritin siis etsiä, onko joku muukin Hämeentie? Google mapsikaan ei osannut, vei mut pois kaupungista Nesteelle järven rantaan :)

      Poista
    3. SuperSanna, no voihan että etsitytti noin, kyllä siellä juuri rautatieaseman vieressä se on, eli: Aivan Hämeentien päähän, oikealle kääntyy rautatieaseman luokse, mene sen sijaan viistosti vasemmalle, edessä on parkkipaikka jossa saa kiekolla parkkeerata ilmaiseksi. Parkkipaikalta jatka suoraan vanhan tiilirakennuksen sisäpihalle joka näyttää vähän romuluiselta rakennukselta, siinä onkin a-teline jossa lukee kirppiksestä ja on siinä parkkiksenkin aidassa muistaakseni kyltti kirpparista. Sieltä sisäpihan perältä löytyy ovi kirppikselle, kun sinne asti käppäilet niin et enää varmasti eksy :)

      Poista
    4. No seuraavan kerran sitten :) Kiitos paljon ohjeista, otan ylös!

      Poista
  5. Kiitoksia tuosta Sähkötalo vinkistä. Vihreät Konstmidet lähti just tilaukseen. Ihanat kuvat teidän juhlista. Wau mitkä valot! Kiitoksia myös kun olet paljastanut Hämeenkadun aarreaittasi, sinne on joskus pakko päästä.

    VastaaPoista
  6. Ihanan näköiset pirskeet, alkoi kyllä houkuttamaan tuo limoncello! Ja ihanat valot! Meillä on samanlaiset terassilla ihan ulkovaloina mutta niissä on värivalot ;D. Mulla on muuten arvontaa mutta siinäkin palkintona melko värikästä tavaraa...:D

    VastaaPoista
  7. Kiitos valaisin-vinkistä! Etsin juuri tällaisia mun terassille, mutta ei ihan uskalla ostaa mitä vaan :D
    Valoisaa viikkoa sulle!

    VastaaPoista
  8. Terve! Et sattuis olleen myymässä noita pihavaloja? :)

    VastaaPoista