sunnuntai 11. elokuuta 2013

Hiustenkuivain valaisin



Joskus paras keino rentoutua kiireestä on tehdä jotain tee-se-itse projektia ihan vain omaksi iloksi, voittaa teeveen mennen tullen. Tämä hienon hieno hiustenkuivain löytyi kirpputorilta joka on aivan ylivoimaisesti minun lemppari-shoppailumesta.
No, siitä hiustenkuivaimesta piti vielä samana iltana tehdä jotain, siis ihan pakko.

 Paljastan nyt aarrepaikan, vaikka nyyh, mietin että mitenköhän siellä on sitten aarteita löydettäväksi kun kaikki sen tietävät. Mutta kun se paikka on vaan niin hyvä niin kehut ovat enemmän kuin kohdallaan. Hämeentien kirppis Hämeenlinnassa on kyseinen kirpputori, vanhaa tavaraa mielin määrin, AINA jotain löytöjä joita ei voi ohittaa ja hinnat ovat sellaiset kuin pitääkin olla. Muistan kun ostelin samaiselta kirpputorilta löytöjä opiskelijabudjetilla jo ekana ammattikorkea-kouluvuotena 9 vuotta sitten, nimi oli vielä Startori ja silloinkin se oli aarteita täynnä.


No siis se kuivain, kannoin koko hoidon pihalle, kaunis ilta kun oli ja purimme sen miehekkeen kanssa osiin, jäipähän lika ulos. Lajiteltiin siinä samalla metalliroskat ja sähköroskat.
Ja sitten pieni varoitus: Jos hiustenkuivain on ollut käytössä aivan viime aikoihin asti, sisällä olevista kondensaattoreista saattaa saada sähköiskun koska ne pitävät, mahdollisesti tappavan, sähkövarauksen yllä pitkään. Joten edetkää varoen!

Tämä yksilö oli selkeästi pyörinyt jossakin ladon pohjalla jo aikoja, sillä piiiuuuuhhh, mikä kuolleiden ötököiden armeija sisältä löytyi, ne yhdistettynä hiustuotteiden hajuun niin osaatte kuvitella miten ihana ödööri olikaan, mutta ei se ole minua ennenkään pelottanut, hyvä tuli pesun jälkeen.

 Kuurasin osat ulkosaunan vieressä ja sitten rakensimme vastusten ja propellin tilalle valaistuksen, kun huushollissa on ammattilainen joka saa näitä tehdä, eli toinen varoitus, osat voi hankkia itse mutta antakaa sähköalan ammattilaisen pistää kaikki kasaan.


 Siinä on koko komeus kesken, odottaa jo lopullista kasausta.


Ajastin jätettiin paikoilleen ja se toimii niin että kiekkoa kääntäessä se päästää yhä kilahduksen kelloa vasten, kuvun muovireunus poistettiin koska se oli vain äklöttävä. Hiustenkuivaimen piti huutaa valaisin! eikä kuivain! valmiina.


 Meillä sattumoisin oli ennestään tämä pikku pöytävalaisin söpöläinen jonka yhdennäköisyys on aikas valtava, näkee mistä on saanut inspiraation, eiks jeh?


Makuuhuoneen nurkassa se nyt on, valaiseekin varsin hyvin mutta etsin siihen vielä tehokkaamman led-lampun, tässä ei vielä ole tehoja mieleiseksi asti. Jopa kaasujousi toimii jalassa, jei jei. Huomatkaa Penni-koira jonka oli pakko tulla kuvaan...


Saatiin valaisimeen jätettyä propellin suojaritilä mikä oli minusta aivan must, lampunkanta piti aika vaikeasti upottaa tarpeeksi syvälle kuvun rakenteisiin mutta yön puolelle venyneen tuunailun lopputulos on mahtava ja vaivan väärtti. Hiustenkuivain valaisin, siitä tuli ihana!

We turned an old hairdryer into a lamp, a real vintage beauty one. Always be cautious when taking such things a part because the condensators inside could give you an electric shock if the dryer has been in use up to the disassembly, so be really careful with that. 

We wanted the ready made lamp to say light! in big capital letters, instead of dryer when it was finished, so we removed the plastic rim. The whole thing was truly filthy before, but I took it outside and washed it thoroughly in the warm summer night as we took it a part with the hubby. It took some constructing but we got the light fictures fitted so well that the metal net fitted on the lamp even in the end, a led-bulb now lights it up. And almost forgot to say, I'm loving loving the outcome! Hairdryer lamp done, a great way to spend an evening.

65 kommenttia:

  1. siis tosi upea, jotku ne vaan osaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos, me harjoitellaan niin usean tunnin väkerryksellä onneksi joskus tulee hyvä ;)

      Poista
  2. Wau! Tuossa on sitä jotain! Sama shoppailupaikka minullakin, se on tosiaan aikamoinen aarreaitta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kun pidät ja se kirpputori on kyllä parhaita koskaan ikinä :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Onhan tuo aikamoinen, hyvä kun niin hienoa paljastui likakerroksen alta :)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Se on hyvä muutos kun meni piiiuuuhhh:sta oioioi:hin! :D

      Poista
  5. Vautsi! Aivan mielettömän upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun onnistuttiin niin että saatiin sille vautsi :)

      Poista
  6. Upea! Uskomatonta miten saman näköinen kuin tuo pöytävalaisin, näkee kyllä mistä pöytävalaisimen suunnittelija on inspiraationsa saanut. Teillähän on nyt se alkuperäinenkin sitten, hih. Aivan ihanaa uusiokäyttöä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on, samat vauhtikoristeet sivuilla ja kaikki :) Toimivat kyllä yhteen aika mahtavasti, tässä isoveli ja tuossa pikkuveli. Uusiokäyttö onkin parasta tekemistä kun onnistuu :)

      Poista
  7. Todella upea tuunaus!

    Minun lapsuudenkodissani oli tuollainen hiustenkuivaaja (vaaleanpunainen) ihan alkuperäisessä käytössään. Äitini sen alla istui paplarit päässä aina hiustenpesun jälkeen =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meilläkin itseasiassa miehekkeen osaava isoäiti käyttää vieläkin tarvittaessa omaansa kun on ammattikampaaja :) hyvä taitaa siis olla vekotin!

      Poista
  8. Voi minun olisi pitänyt säästää oma kuivaaja jotta olisin saanut nyt samanlaisen. Ihana ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi hitsiläinen, josko joku toinen projekti vielä tulee sopivasti kohdalle, ideoidaan lisää muistakin tavaroista :)

      Poista
  9. Hieno! Pitääkin painaa mieleen tuo kirppis, voisin piipahtaa kun ajelen motaria Hämeenlinnan ohi epäsäännöllisen säännöllisesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä mahtava mesta, erityisesti siksi että ei ole mitään uutta krääsää ja poistokamaa vaan ihan vain vanhaa tavaraa :)

      Poista
    2. Torstaina siis sinne, kiitos vinkistä :)

      Poista
  10. Wau! Mielettömän hieno! Kiva pari tuon pöytävalaisimen kanssa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävänkin match-match, hyvä kun toimivat niin kivasti yhteen nyt :)

      Poista
  11. Kertakaikkisen upea tuunaus!! Taiturit asialla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi kiitos, me koitetaan harjoitella kaikella, hyvä kun välillä onnistutaan ;)

      Poista
  12. IHAN PARAS TUUNAUS I K I N Ä ! ! ! !

    VastaaPoista
  13. Voi miten hieno. Olen ihan samanlaisen projektin kynnyksellä, käynyt kahdesti katsomassa sitä kuivainta mutten ole vielä raaskinut ostaa kun hintapyynti on aika yläkanttiin. Mutta valaisimen minäkin siitä tekisin sillä onhan mulla parturituolikin, jossa istuksia lukemassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinähän olis loistopari, harmi kun on hinta sitten vääriä numeroita, saisko siitä tarjota tai jättää kassalle kirjallista tarjousehdotusta? Sellaista mä koittaisin :) Toivottavasti pääset tuunailemaan :)

      Poista
    2. Tein sen \o/
      http://ohdakkeita.blogspot.fi/2013/08/the-lamppu-arvonnan-voittaja.html

      Poista
  14. Aivan ihanan värinenkin vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väri on kyllä niin nappi, siksi ihastuinkin kun silmään osui kirpparilla, noin nätin värisestä aina jaksaa tehdä jotain uutta :)

      Poista
  15. Mahtava aarre!! Onneksi olkoon uudesta upeudesta :) Värikin on niin herkku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihanaa kun välillä löytää oikein mieleisen tuunattavan, pääsi taas käyttöön :)

      Poista
  16. Vautsi mikä tuunaus! Oma silmäkin sanoisi, että nätti on, mutta jäisi tuunaamati. Hieno tuo yhdennäköisyys pikkulampun kanssa myös!

    ~ Piia Anneli / annelivia

    VastaaPoista
  17. No jopas, on kuin äiti- ja lapsilamput, todella suloiset ja mitä kädentaitajia te oottekaan! :)

    VastaaPoista
  18. Hieno! Ja tuo väri on herkku ♥

    VastaaPoista
  19. Yksi parhaimmista tuunauksista mitä olen koskaan nähnyt!!

    Vanhoista kampaamoista saattaisi löytyä joutilaana tuollaisia kuivaimia.Sähkömieskin talosta löytyy niin ei kun kampaamokierrokselle ;)

    VastaaPoista
  20. Onpa todella hieno tuunaus. Aseman luona olevalla kirppiksellä olen poikennut, ei taida kuitenkaan olla sama. Täytyypä etsiä kyseinen kirppis kun seuraavan kerran poikkeaa siellä. t Riitta, se joka kerran junassa "huuteli"

    VastaaPoista
  21. Upean valaisimen olette vanhasta hiustenkuivaajasta tuunanneet. Itsekin tykkään juuri tuollaisista tuunauksista. On ihanaa keksiä vanhoille esineille uutta käyttöä.

    VastaaPoista
  22. Upea tuunaus! ja tuo väri on makea. Asuessani Hämeenlinnassa opiskeluvuosina tuli itsekin käytyä samaisella kirppiksellä. En kylläkään tehnyt hyviä löytöjä niin kuin sinä ;)

    VastaaPoista
  23. No voe herramunjee, mikä superhypermegamahtava valaisin. JUURI noita kuivaimia itekkin oon ehtinyt...että sieltäkö semmosen löysit. Meiltä liian pitkä matka sinne...vielä siellä joskus käyn :)

    VastaaPoista
  24. Aivan superhieno! Juuri tuollaisesta olen haaveillut, mutta en ole löytänyt sopivaa hiustenkuivaajaa. Tuossa on kaikki kohdallaan, malli ja väri. Himpura soikoon (perheenäidin uusia kirosanoja) kun on tuo Hämeentie vähän turhan kaukana ;)

    VastaaPoista
  25. Tästä sinun tuunauksestasi innostuneena oli pakko saada tällainen, törmäsin kirpparilla samanmoineen marjapuuron väriseen, jossa on vanha tripod-jalka. Voisitko vielä antaa käytännön vinkkejä, mitä osia täytyy ostaa, ennen kuin sen kuskaa osaavalle sähkömiehelle? :) Kiitän!

    VastaaPoista
  26. Tämä on kyllä aivan mieletön!!

    VastaaPoista
  27. Mieletön väri, mulla on kromattu Indola ollut kuivaajavalaisimena ysäriltä, ekasta omasata asunnosta lähtien! Aina riittää vierailla ihmettelemistä siinä ;) Mulla ei vaan ole yhtä hieno sisus, viidessätoista (hui!) vuodessa silmä tottunut keskeneräisyyteen...

    VastaaPoista
  28. Oi miten mahtava siitä tuli! Ja täydellisen värinenkin vielä. Ihanaa kun sinulla ja miehelläsi riittää näitä ideoita aina vaan ;)

    VastaaPoista